До новин

ОПЗ за рік погасив перед Ощадбанком 5 млрд кредиту

18 листопада, 2015
Санація
ОПЗ за рік погасив перед Ощадбанком 5 млрд кредиту

ПАТ «Одеський припортовий завод» погасило перед Ощадбанком цільовий кредит обсягом 5 млрд гривень.

Про це на прес-конференції в Києві заявив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, якщо перші 9 місяців минулого року Одеський припортовий завод закінчив із збитком в 205 млн гривень, то аналогічний період 2015 року - з прибутком 243 млн. До бюджетів різних рівнів перераховано 268 млн гривень Вперше за багато років з початку 2015 року завод працює на повну потужність. Обсяг продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року виріс на 29,7%.

«Минулого року, згідно з розпорядженням уряду, ОПЗ взяв в Ощадбанку цільовий кредит обсягом 5 млрд гривень. І хоча кредитний договір закінчувався в грудні, вже сьогодні, в листопаді, кредит повністю погашений - як тіло кредиту, так і відсотки та зобов'язання за ним», - сказав Щуриков.

У свою чергу директор австрійської компанії Antra GMBH Ойген Гінрікс-Шрамм повідомив, що ПАТ «Одеський припортовий завод» та Antra GMBH домовилися про завантаження заводу більш ніж на 50% за давальницькою схемою в листопаді.

«Ми купуємо газ в Австрії, Угорщині, Словаччині... Наша компанія працює через відомий австрійський газовий хаб в Баумгартені, по якому йдуть потужні потоки європейського газу в різних напрямках. Antra GMBH має відповідну ліцензію і постачає кільком українським споживачам реверсний газ. Зокрема, покриємо більше половини потреби ОПЗ в газі», - сказав він.

За його даними, компанія Antra GMBH на 10% належить йому, на 90% - швейцарської Універсальний Exports Holding AG. «Ніхто із засновників (Universal Exports) не є членом уряду або політиком», - додав він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Одеським припортовим заводом цікавляться більше десятка інвесторів.

Коментарі
Додати коментар