До новин

Очищення банківської системи України від проблемних фінустанов триватиме до 5 років, - експерт

11 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
Очищення банківської системи України від проблемних фінустанов триватиме до 5 років, - експерт

Процес очистки української фінансової системи, який започатковано Національним банком України у 2014 році, розтягнеться на найближчі 3-5 років.

Про це в інтерв’ю інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація розповів голова аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін.

НБУ у минулому році розпочав активну очистку банківського сектору від фінустанов, що не відповідають вимогам регулятора: за цей період Нацбанк визнав неплатоспроможними більше 40 банків, серед яких опинились і такі "важковики" ринку, як Надра Банк, Дельта Банк, VAB Банк, банк "Форум", Брокбізнесбанк, Імексбанк та інші.

Чурін вважає, що для українського ринку й тих банків, що залишилися, більш ніж достатньо.

"Об'єктивно в Україні немає необхідності в присутності настільки значної кількості банків. В принципі, можна сказати, що в минулому році почалося очищення вітчизняної банківської системи, і цей процес розтягнеться на найближчі 3-5 років", - зазначив експерт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в проекті Меморандуму між Україною та МВФ міститься умова, згідно з якою термін ліквідації банків в України повинен бути збільшений з нинішніх 3-х до 5 років.

Джерело фото: bank.gov.ua

Коментарі
Додати коментар