До новин

За рахунок вивидення з ринку неплатоспроможних банків у листопаді зріс обсяг гривневих депозитів

11 грудня, 2015
Санація
За рахунок вивидення з ринку неплатоспроможних банків у листопаді зріс обсяг гривневих депозитів

За листопад 2015 року обсяг депозитів у національній валюті виріс на 0,6% - до 364 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Нацбанку із посилання на звіт «Основні тенденції грошово-кредитного ринку України за листопад 2015 року».

За даними звіту, цей показник досяг 364 млрд гривень. Обсяг вкладів фізосіб в національній валюті, без обліку грошей в банках, які визнані неплатоспроможними і перебувають у стані ліквідації, в листопаді виріс на 1,8% - до 169,6 млрд гривень.

Що стосується депозитів в іноземній валюті, то за даними звіту в листопаді їх обсяг знизився на 1,4% - до 13,9 млрд доларів. В тому числі, юридичних осіб виріс на 0,5% - до 4,7 млрд доларів, а фізичних - скоротився на 2,3% - до 9,2 млрд доларів.

Обсяг депозитів фізосіб в іноземній валюті без обліку грошей в банках, які визнані неплатоспроможними і знаходяться в стадії ліквідації, в листопаді скоротився на 0,7% - до 8,6 млрд доларів.

Згідно опублікованої інформації НБУ, залишки за кредитами в національній валюті зросли на 0,1% - до 462,2 млрд гривень. Зокрема, зростання показника для юросіб на 0,1% (до 382,4 млрд гривень), а також для фізосіб на 0,3% в порівнянні з даними за попередній місяць - до 79,8 млрд гривень.

Залишки за кредитами в іноземній валюті в листопаді не змінилися (24 млрд доларів). При цьому, залишки по юрособах скоротилися на 0,1% (19,9 млрд доларів), а фізосіб - зросли на 0,8% (до 4,1 млрд доларів).

Нагадаємо, заступник голови Нацбанку Олег Чурій наголосив, що завдяки чистці банківської системи від проблемних банків, до банківської системи повертаються кошти.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за даними НБУ, гроші населення повертаються до банківської системи вже третій місяць поспіль.

Коментарі
Додати коментар