До новин

На Рівненщині врятували від банкрутства Мирогощанський державний іподром

16 грудня, 2015
Санація
На Рівненщині врятували від банкрутства Мирогощанський державний іподром

Державне підприємство «Мирогощанський державний іподром» поліпшило фінансові показники після зміни керівництва й очікує на роздержавлення.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Vse.rv.ua.

ДП «Мирогощанський державний іподром» - це перш за все сільськогосподарське підприємство, яке має більше трьох тисяч гектарів землі. Тут займаються вирощуванням свиней, великої рогатої худоби і лише незначну частину – конярством.

Кілька років поспіль у цього підприємства справи йшли вкрай погано: землі аби як оброблялись, поголів’я свиней та корів скорочувалось, збільшувались борги. Так тривало до літа цього року допоки у Мінагрополітики не вирішили провести роздержавлення. Простіше кажучи – розпаювати землю і видати селянам те, на що вони заслуговують по праву і чого вже довгий час домагаються.

Аби навести лад на «Мирогощанському державному іподромі» було вирішено замінити керівництво. Було проведено відкритий конкурс і новим директором став Володимир Присяжненко.

«Першочерговим завданням було провести інвентаризацію підприємства та зупинити процес доведення його до банкрутства. – розповідає директор ДП «Мирогощанський державний іподром» Володимир Присяжненко. – Вдалося домовитись про замороження попередньої заборгованості. Знайшли порозуміння з колективом, погасили прострочену заборгованість по заробітній платі, вчасно виплачуємо поточну. За вимогами Фонду держмайна провели інвентаризацію та виготовили технічні паспорта на будівлі».

За короткий час на підприємстві збільшили поголів’я свиней та навели порядок у стаді великої рогатої худоби. А профспілка, вперше за останні роки, виділила пенсіонерам зерно з нового урожаю. Над підприємством більше не нависає загроза банкрутства, а над працівниками – втрата землі, яка їм належить по праву.

За словами директора ДП Присяжненка, на сьогодні повністю підготовлений пакет документів необхідний для початку процесу роздержавлення підприємства та розпаювання  Пземлі. Тепер слово за Кабінетом міністрів, котрий має прийняти відповідне рішення.

Коментарі
Додати коментар