До новин

Через банкрутство низки банків італійська опозиція хоче відставки уряду

17 грудня, 2015
Банкрутство фінустанов
Через банкрутство низки банків італійська опозиція хоче відставки уряду

На тлі скандалу, який розгортається в Італії навколо банкрутства чотирьох невеликих регіональних банків, італійська опозиція вимагає відставки уряду на чолі з прем'єр-міністром Маттео Ренці.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Corriere della Sera.

Як повідомляється, в результаті того, що чотири невеликих регіональних банки опинились на межі банкрутства, більше тисячі дрібних вкладників втратили свої заощадження, які були вкладені за рекомендацією працівників банків, в незабезпечені банківськими гарантіями цінні папери.

Від банкрутства чотири установи були врятовані завдяки спеціальному указу уряду, згідно з яким відсікається «збиткова частина» банків. Проти керівництва «Банку Етрурія» розпочато розслідування за звинуваченням у наданні неправдивої інформації клієнтам.

Втім, дії уряду зазнали серйозної критики головним чином тому, що батько одного з найближчих Ренці міністрів без портфеля - з реформ Марії Єлени Боскі був віце-президентом банку «Етрурія» протягом восьми «кризових» місяців.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Молдові три найбільших банки будуть ліквідовані задля продовження співпраці з МВФ.

Коментарі
Додати коментар