До новин

НБУ почав кваліфікацію інвесторів для ліквідації банків

04 січня, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ почав кваліфікацію інвесторів для ліквідації банків

Національний банк України розпочав прийом документів для кваліфікації потенційних інвесторів, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«НБУ з 29 грудня 2015 року розпочав прийом документів для попередньої кваліфікації потенційних інвесторів, які бажають взяти участь у відкритих конкурсах Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з метою виведення неплатоспроможних банків з ринку. Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках затверджено Постановою НБУ від 24 грудня 2015 року №942», - уточнили у прес-службі.

Потенційні інвестори, які не включені Нацбанком до переліку попередньо кваліфікованих осіб, відповідно до частини сьомої статті 39-1 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (набирає чинності з 01 січня 2016 року), до участі у конкурсах Фонду гарантування вкладів щодо банків, у яких буде введена тимчасова адміністрація після 1 січня 2016 року - не допускаються.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ створить перелік попередньо кваліфікованих осіб для інвестування в неплатоспроможні банки.

Коментарі
Додати коментар