До новин

Банки "Київська Русь" та "Астра" визнано неплатоспроможними

23 березня, 2015
Банкрутство фінустанов
Банки "Київська Русь" та "Астра" визнано неплатоспроможними

Національний банк України 19 березня 2015 року вирішив віднести ПАТ "Банк "Київська Русь" та ПАТ "Астра Банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

НБУ прийняв відповідне рішення через те, що акціонери "Київської Русі" не здійснили заплановану докапіталізацію фінустанови, а власник визнаного ще у лютому проблемним Астра Банку не вжив заходів щодо надання фінансової підтримки банку з метою приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства. "Астра" входить до складу групи "Дельта", відповідальною особою якої є АТ "Дельта Банк", який 2 березня також був віднесений до категорії неплатоспроможних.

На підставі вказаних рішень Нацбанку Фонд гарантування вкладів фізосіб запровадив тимчасові адміністрації у банк "Київська Русь" та Астра Банк, призначивши своїми уповноваженими особами у цих фінустановах Олександра Волкова та Вадима Кононця відповідно.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ виступив з ініціативою не відносити банки до категорії неплатоспроможних, якщо проблеми у фінустанов виникли через девальвацію гривні після 6 лютого минулого року.

Джерело фото: ukr.media

Коментарі
Додати коментар