До новин

НБУ завадив Авант-Банку залучити $10 млн, - екс-голова правління

03 лютого, 2016
Банкрутство фінустанов
НБУ завадив Авант-Банку залучити $10 млн, - екс-голова правління

Підписання договору ПАТ "Авант-Банк" на залучення 10 мільйонів доларів інвестицій не відбулося через обмеження Національного банку України.

Таку заяву зробив на прес-конференції голова правління Авант-Банку Веніамін Лебедєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, 7 грудня Авант-Банк зареєстрував з нерезидентом кредитний договір на залучення інвестицій на 10 млн доларів, які повинні були надійти в банк 21 грудня.

«Сума в обсязі 10 мільйонів доларів гарантовано дає банку можливість знаходиться з достатнім обсягом ліквідності протягом декількох років. Нажаль, ця подія не відбулася з однієї простої причини - 10 грудня ми отримали обмеження від НБУ і інформація моментально витекла на ринок», - заявив Лебедєв.

Він додав, що Нацбанк реєстрував договір з нерезидентом і, за його словами, дуже багато витоків інформації з НБУ відбувається за допомогою службовців.

«Вони не знають що таке банківська таємниця, державна таємниця, інформація тут же поступає на ринок через що виходить багато спекуляцій», - поскаржився він.

При цьому, за словами Лебедєва, однією з причин, які призвели до того, що банк визнаний неплатоспроможним, є поганий інвестиційний клімат в країні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у січні НБУ визнав неплатоспроможним Авант-Банк.

Коментарі
Додати коментар