До новин

Океанічний риболовецький флот погасив всі борги й відновив прибутковість

09 лютого, 2016
Санація
Океанічний риболовецький флот погасив всі борги й відновив прибутковість

У 2015 році океанічний риболовецький флот України отримав 21,2 млн гривень прибутку, з яких не менше ніж 13,25 млн гривень - дивіденди, що будуть сплачені до бюджету.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Держрибагентства.

«Це є першим прибутком, що отримає держава від діяльності океанічного риболовецького флоту, починаючи з 1997 року», - зазначили у прес-службі.

Як наголошується, отримання чистого прибутку стало можливим у зв’язку з повним погашенням боргу, що був сформований державними компаніями  в 90-х та 2000-х роках перед іноземними кредиторами.

«Отримання прибутку  від діяльності  рибопромислового флоту стало можливим завдяки відновленню  контролю та розблокуванню діяльності державної риболовецької компанії «Фішинг Компані» та  державного підприємства "Сервіс", що є власниками суден», - уточнив голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

За його словами, підприємства відновили отримання  фрахтових платежів, ставку  фрахту було піднято на майже 40% - до рівня ринкових, по одній із компаній було здійснено повне погашенням боргу.

Ковалів також додав, що з моменту підписання договору в 2004 року ставка фрахту переглядалася лише один раз і була збільшена на незначну суму.

«В процесі переговорів по ставкам, відбулися консультації з кількома провідними світовими брокерами, зокрема, датським Atlantic Shipping AS, North Sea Shipbrokers AS,  вони  допомогли підприємствам сформувати справедливу вартість», - сказав очільник відомства.

Коментарі
Додати коментар