До новин

Суд в межах санації зобов'язав харківський завод сплатити борг пенсійному фонду

10 березня, 2016
Санація
Суд в межах санації зобов'язав харківський завод сплатити борг пенсійному фонду

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі Харкова до ПАТ «Харківський канатний завод». Позивач просив суд стягнути заборгованысть в сумі понад 60 тис. гривень по оплаті фактичних витрат на виплату і доставку пенсій.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне судове рішення.

ПАТ «Харківський канатний завод» зареєстрований як платник страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м.Харкова.

17 травня 2010 року відповідно до ухвали господарського суду Харківської області по справі № Б-19/81-10 було порушено провадження у справі про банкрутство ПАТ «Харківський канатний завод». Ухвалою господарського суду Харківської області від 12 липня 2011 року на підприємстві введено процедуру санації.

«Загальна заборгованість підприємства по пенсійних відрахувань (з вересня 2015 по листопад 2015) становить понад 60 тис. гривень. Згідно з чинним законодавством України підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій своїм колишнім працівникам. Відповідачу було направлено всі розрахунки на виплату, які він не здійснив вчасно», - йдеться в документі.

З'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, суд прийшов до висновку, що заявлене вимога позивача нормативно і документально обгрунтоване і тому було задоволено в повному обсязі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за рахунок підприємств-банкрутів Пенсійний фонд Черкащини виконав план на 130%.

Коментарі
Додати коментар