До новин

Туреччина зацікавлена у приватизації українських вугільних шахт, - Міненерго

11 березня, 2016
Санація
Туреччина зацікавлена у приватизації українських вугільних шахт, - Міненерго

Туреччина зацікавлена у тому, аби взяти участь у приватизації українських вугільних шахт.

Про це йшла мова в ході зустрічі міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Бератом Албайраком, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міненерго.

Під час зустрічі, зазначили у відомстві, обговорювалися спільні проекти щодо можливості забезпечення поставок каспійського та іранського газу до України, проекти будівництва газосховищ в Туреччині. Також українська сторона висловила готовність співпрацювати в галузі атомної енергетики. Мова йшла про потенційне залучення турецьких фахівців до навчання в українських тренінгових центрах, а також про перспективи видобутку уранової руди і виробництва уранового концентрату.

"Турецька сторона, у свою чергу, висловила зацікавленість в участі в процесі приватизації енергетичних активів України, зокрема вугільних шахт", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, рівень кредиторської заборгованості вугільної галузі за рік зріс із 8,6 млрд до 13,5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар