До новин

ФГВФО визнав нікчемними угоди Дельта Банку на 22,3 млрд грн

15 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВФО визнав нікчемними угоди Дельта Банку на 22,3 млрд грн

Під час роботи тимчасової адміністрації і в період ліквідації неплатоспроможного Дельта Банку Фонд гарантування вкладів фізосіб визнав в ньому нікчемними 175 угод на загальну суму 22,29 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

Зокрема, було виявлено 11 господарських операцій, за якими були укладені нікчемні правочини на 12,2 млн грн. До них входять операції з продажу активів з дисконтом або пов'язаним особам.

Як зазначається, за казначейськими операціями було виявлено 3 неправомірні угоди - укладання контрактів з порушенням валютного законодавства, безпідставне порушення відсотків. Основними операціями, за якими укладалися нікчемні договори, є кредитні - таких було виявлено 157.

При цьому за деякими операціями було укладено кілька договорів, наприклад, продаж кредиту з одночасним розірванням договору іпотеки або поручительства.

Нагадаємо, Нацбанк 2 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Дельта банк».

Як відомо,  Фонд гарантування уже виплатив вкладникам неплатоспроможного «Дельта Банку» близько 7,2 млрд гривень, або 55% від суми.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева заперечує причетність до виведення коштів з Дельта Банку.

Коментарі
Додати коментар