До новин

ФГВ домовився з СЕТАМ про деталі продажу активів банків-банкрутів

23 березня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ домовився з СЕТАМ про деталі продажу активів банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізосіб підписав меморандум із держпідприємством "СЕТАМ" про розвиток співпраці у напрямку збільшення результативності реалізації активів неплатоспроможних фінансових установ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Зараз у Фонді акредитований 31 такий майданчик. У Фонді розуміють, що ця система є ефективною, але далеко ще не досконалою, для більш результативної реалізації на часі  запровадження єдиних правил торгів активами неплатоспроможних банків, створення бази даних банківських документів, запровадження «агентського модулю», новітніх засобів програмного захисту процедури торгів. Підписаний сьогодні Меморандум про взаємодію та співробітництво між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Державним підприємством СЕТАМ дасть можливість працювати у вказаному напрямку», - зазначили у ФГВ.

Нагадаємо, СЕТАМ було акредитовано ФГВФО в якості електронного майданчика для реалізації активів неплатоспроможних банків 21 грудня 2015.

На сьогодні активи неплатоспроможних банків, які перебувають у заставі Національного банку України, Фонд передає для реалізації виключно на СЕТАМ.

«В зв’язку з цим, відповідно до Меморандуму планується створення спільної Бази даних. Вона  міститиме максимальну інформацію та результати моніторингу вказаних активів. Це робиться з метою всеохоплюючого ознайомлення з виставленими на продаж об’єктами потенційними інвесторами та покупцями», - розповіли про свої плани у ФГВ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, СЕТАМ технічно готов стати єдиним майданчиком для продажу майна банків-банкрутів. 

Коментарі
Додати коментар