До новин

ФГВ не має коштів сплатити судовий збір, бо його зобов’язання вимірюються мільярдами

11 травня, 2016
Банкрутство фінустанов
ФГВ не має коштів сплатити судовий збір, бо його зобов’язання вимірюються мільярдами

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб попросив звільнити його від сплати судового збору за подання апеляційної скарги, аргументуючи це багатомільярдними зобов'язаннями перед вкладниками банків-банркутів.

Про це йдеться у судових матеріалах справи № 808/8429/15, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фонд гарантування вкладів фізосіб звернувся до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду з проханням про звільнення від сплати судового збору за подачу апеляційної скарги на постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 12 січня 2016 року по справі ПАТ «Український Професійний Банк».

«Заява мотивова тим, що Фонд гарантування за рахунок переважно позичених бюджетних коштів постійно здійснює виплати коштів вкладникам більш ніж шістдесяти неплатоспроможних банків, сума яких вимірюється мільярдами гривень на підставі чого у Фонду гарантування відсутні кошти для сплати судового збору за подання апеляційної скарги», - йдеться в документі.

З огляду на це суд ухвалив рішення заяву Фонду про звільнення від судового збору задовольнити частково й відстрочити сплату.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, апеляційний суд підтвердив правомірність постанови про ліквідацію Профін Банку.

Коментарі
Додати коментар