До новин

Fitch відмінило негативний прогноз стосновно двох українських банків

21 червня, 2016
Санація
Fitch відмінило негативний прогноз стосновно двох українських банків

Рейтингове агентство Fitch Ratings виключило Укрсоцбанк і Правекс-Банк зі списків фінустанов, щодо яких прогнозовані негативні сценарії.

Про це йдеться в повідомленні агентства, ппередає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Агентство виключило рейтинги Укрсоцбанку і Правекс-Банку зі списку прогноз «Негативний».

Крім того, агентство підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті наступних українських банків: ПАТ Альфа-Банк («Альфа-Банк Україна»), Укрсоцбанку, ПроКредит Банку (Україна), ПАТ КБ Правекс-Банк ПАТ Креді Агріколь Банк («КАБ») на рівні «CCC

Також Fitch підтвердило рейтинги стійкості банків на наступних рівнях: Креді Агріколь «b-», Альфа-Банку Україна і ПроКредит Банку (Україна) – «ccc», Укрсоцбанк і Правекс-Банку «cc».

Підтвердження довгострокових РДЕ цих п'яти банків у національній валюті, а також рейтингів пріоритетного незабезпеченого боргу Альфа-Банку Україна і Укрсоцбанку в національній валюті на рівні «B-», тобто на один рівень вище суверенного рейтингу «CCC», відображає ступінь очікуваної підтримки цих банків з боку їх акціонерів, - пояснює Fitch.

У свою чергу, перегляд прогнозу з «Негативного» на «Стабільний» за довгостроковим РДЕ в національній валюті пояснюється деяким зменшенням ризиків і, зокрема, більш низьким ризиком екстремальних сценаріїв, коли здатність банків обслуговувати свої зобов'язання у національній валюті може бути обмежена регулятивними діями.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на думку експертів Fitch відновлення платоспроможності українських банків триватиме кілька років.

Коментарі
Додати коментар