До новин

Альфа-банк реструктурує борг «Мрії»

22 червня, 2016
Санація
Альфа-банк реструктурує борг «Мрії»

Агрохолдинг «Мрія» і Альфа-банк підписали угоду про реструктуризацію заборгованості по забезпеченому кредиту на суму 30 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні фінустанови, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначається, досягнуті домовленості дозволять компанії «Мрія» врегулювати прострочені зобов'язання по кредиту Альфа-бнка і обслуговувати борг в плановому режимі.

Угоду буде імплементовано до кінця 2016 року. Частина, що залишилася після реструктуризації боргу сума кредиту планується до погашення протягом 5 років.

«Ми вдячні Альфа-банку за співпрацю та конструктивний діалог. Ця угода - знакова для «Мрії», так як це перший офіційний документ, підписаний в рамках реструктуризації боргового портфеля. Ми бачимо в ньому позитивний сигнал для інших наших кредиторів і, поряд з недавно отриманим компанією фінансуванням робочого капіталу, ще один важливий крок до відновлення «Мрії». Ми продовжуємо переговори з нашими кредиторами, і сподіваємося, що зможемо досягти домовленостей поза судовими розглядами», - зазначив генеральний директор Агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський.

«Ми раді, що дійшли згоди з «Мрією». Значну роль в цьому зіграло достатнє забезпечення на нашу кредиту. Досягнуті домовленості є прикладом того, що компромісні рішення можливі навіть в поточних непростих економічних умовах», - зазначив президент Альфа-банку Олександр Луканов.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг «Мрія» заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи «Мрія» у 2002 році. Групою компаній «Мрія» фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера «Мрії» - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній «Мрія» потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, колишні власники переоцінили активи агрохолдингу «Мрія» в п'ять разів.

Коментарі
Додати коментар