До новин

ОПЗ будуть приватизувати з палацом культури та спортклубом

22 червня, 2016
Санація
ОПЗ будуть приватизувати з палацом культури та спортклубом

Одеський припортовий завод будуть приватизувати із частиною соціальної інфраструктури підприємства, а саме палацом культури «Дружба», фізкультурно-спортивним клубом «Хімік», лікувально-оздоровчим центром, а також об'єктами, побудованими за кошти ОПЗ і включеними в статутний капітал підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву очільника Фонду державного майна України Ігоря Білоуса.

Під приватизацію не потрапляють гуртожиток, об'єкти цивільної оборони та інфраструктури – дороги, меліоративні системи, інженерні споруди причалів.

Окремо можуть приватизувати фізкультурно-спортивний комплекс заводу, готель «Еллада» і їдальню.

Нагадаємо, Кабмін затвердив умови приватизації ОПЗ: аукціон з приватизації має відбутися абсолютно публічно і прозоро, Україна повинна отримати інформацію щодо фізичних осіб - бенефіціарів компаній, що беруть участь в аукціоні, щоб зрозуміти, хто їм володіє. ФДМУ запропонував стартову ціну за 99,567% ОПЗ 13,175 млрд грн.

Міжнародний валютний фонд визнав завищеною стартову ціну приватизації Одеського припортового заводу, за який Україна хоче більше 500 млн дол., і запропонував Києву знизити її, щоб не відлякувати іноземних інвесторів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд реструктурував борг ОПЗ перед «Нафтогазом».

Коментарі
Додати коментар