До новин

Суд запровадив санацію калуської «Оріани»

22 червня, 2016
Санація
Суд запровадив санацію калуської «Оріани»

Господарський суд Івано-Франківської області 8 червня 2016 року затвердив план санації ВАТ «Оріана».

Про це повідомив керуючий санацією ВАТ «Оріана» Володимир Юрків, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Планом санації ВАТ «Оріана» передбачено ряд інвестиційних проектів щодо переробки розсолів Домбровського кар’єру, завдяки реалізації яким, поряд із вирішенням екологічних проблем, будуть вирішуватися й соціально-економічні питання регіону через створення суміжних виробництв, утилізацію твердих побутових відходів, виробництво біопалива, що, відповідно, дасть можливість створення значної кількості нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів від діяльності цих підприємств.

Нагадаємо, процедура банкрутства на ВАТ «Оріана» триває вже більше десятка років. Тому активи підприємства знецінились, виросли борги. Натомість, підприємство не могло використати ще наявний ресурс та розпочати процес фінансового оздоровлення. Це гальмувалося частково через те, що основний кредитор «Оріани» — фіскальна служба - не погоджувалася на затвердження плану санації.

За інформацією керуючого санацією, ймовірно, фіскальна служба подаватиме апеляційну скаргу. Однак, ухвала Господарського Суду набуває законної сили з моменту проголошення. Відтак, на ВАТ «Оріана» планують у короткий термін втілити ряд необхідних першочергових заходів, які вирішуватимуть економічні й екологічні проблеми Калуша.

Це — дві основні позиції: розробити спільні із міською радою та громадою заходи щодо створення проекту індустріального парку у Калуші; розробити заходи щодо стабілізації екологічної ситуації у Калуші. Зокрема, в екологічному аспекті йдеться про залучення інвестора для переробки розсолів Домбровського кар’єру та хвостосховища, що не тільки запустить нове виробництво, але й зменшить навантаження на екологію міста.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, депутати Калуша просять уряд сприяти санації «Оріани».

Коментарі
Додати коментар