До новин

Відбулось засідання суду щодо санації ХТЗ

07 липня, 2016
Санація
Відбулось засідання суду щодо санації ХТЗ

5 липня 2016 року у Господарському суді Харківської області відбулося судове засідання по затвердженню плану досудової санації ВАТ «Харківський тракторний завод».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ХТЗ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

9 червня 2016 року цей план вже був затверджений на зборах кредиторів заводу більшістю голосів (53%), після чого був направлений на розгляд в суд.

На зазначеному засіданні суду, крім самого боржника, були присутні близько 40 кредиторів ХТЗ, більшість яких, як і на зборах з погодженням плану досудової санації, підтримали затвердження судом плану досудової санації для розблокування господарської діяльності заводу.

Наголошується, що основними супротивниками запропонованого заводом варіанту погашення боргів та його фінансового оздоровлення виступила Спеціалізована державна податкова інспекція (СДПІ) Харкова з обслуговування великих платників і Міністерство фінансів України.

В ХТЗ повідомляють, що, на думку представників зазначених органів влади, єдиним можливим варіантом задоволення їх вимог є продаж заводу з молотка в рамках виконавчого провадження, що і було викладено у відповідних письмових поясненнях.

Підставою для цього (одним з небагатьох, які за законом можливі з боку кредиторів, незгодних з ідеєю фінансового оздоровлення, на даному етапі втілення плану санації) є нібито можливість більш повного задоволення претензій СДПІ у разі ліквідації підприємства – порівняно з перспективою повернення ХТЗ до повноцінної господарської діяльності.

«Саме цю позицію знищення заводу фіскали активно відстоювали в ході судового засідання», -

зазначили в ХТЗ.

За даними прес-служби, судове засідання завершилося тим, що через необхідність вивчити надані присутніми в судовому засіданні учасниками судового процесу документи і заперечення, розгляд питання про затвердження плану санації АТ «ХТЗ» було перенесено на 11 липня 2016 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, новий власник проблемного ХТЗ обіцяє відновити виробництво.

Коментарі
Додати коментар