До новин

У ФДМУ запевнили, що приватизації ОПЗ будь-якою ціною - не буде

15 липня, 2016
Санація
У ФДМУ запевнили, що приватизації ОПЗ будь-якою ціною - не буде

Очільник Фонду Державного майна Ігор Білоус запевнив, що не має на меті провести приватизацію будь-якою ціною, головне - щоб усе відбулося справді прозоро, щоб завод знайшов стратегічного інвестора.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Нагадаю: аби все відбулося справді вигідно для держави, а не для окремих осіб, необхідно, щоб, з одного боку, держава надала певні гарантії інвесторам щодо транспортування газу та оренди землі, а інвестори, зі свого боку, не злякалися, подали документи і гарантійні внески», - заявив Білоус.

За його словами, щоб конкурс відбувся, претендентів має бути щонайменше двоє, причому, один - обов’язково нерезидент.

«Зрештою, виробництво це складне й дороге, його треба підтримувати у робочому стані, а вести бізнес в Україні – справа не з легких. Тож, якщо раптом заявок буде небагато або робоча група після вивчення пакету документів не дасть інтересантам дозволу на участь, другий конкурс можна буде провести восени - вже з урахуванням наявного на сьогодні досвіду», - написав голова ФДМУ.

Крім того, він запевнив, що він не має на меті провести приватизацію будь-якою ціною.

«Головне - щоб усе відбулося справді прозоро, щоб завод знайшов стратегічного інвестора. Це важливо і для країни, і для мене як керівника ФДМУ, який доклав неабияких зусиль для підготовки ОПЗ до приватизації. Тому я закликаю усіх слідкувати за процесом: чим більше буде спостерігачів - тим краще», - підсумував він.

Нагадаємо, 13 червня ФДМУ офіційно оголосив конкурс з продажу ОПЗ. Раніше, Кабінет міністрів затвердив умови приватизації державного пакета акцій ОПЗ 18 травня. До продажу пропонується 99,6% акцій підприємства.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд реструктурував борг ОПЗ перед «Нафтогазом».

Коментарі
Додати коментар