До новин

Конкурс з продажу ОПЗ не відбувся

19 липня, 2016
Санація
Конкурс з продажу ОПЗ не відбувся

Конкурс з продажу Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок.

Про це йдеться у повідомленні ФДМУ, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Станом на 18:00 жодної заявки надано не було. У зв’язку з відсутністю заявок ФДМУ змушений визнати конкурс таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Фонді, найбільше питань і сумнівів у інвесторів викликали: борг перед Group DF, суди з компанією «Нортіма», обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора, зависока ціна на тлі озвучених вище проблем заводу та загальних політичних і економічних ризиків країни.

«Усі ризики, які існують довкола заводу і України загалом, мають свою ціну», - прокоментував ситуацію голова ФДМУ Ігор Білоус.

За його словами, якщо ми не можемо вирішити якісь з проблем чи ризиків, їх потрібно враховувати і віддзеркалювати в умовах та договорі купівлі-продажу.

«Вважаю, що перед повторним виставлення ОПЗ на приватизацію, саме це потрібно зробити спільно з Робочою групою з питань приватизації із залученням групи радників, які готували завод до приватизації. Отримані пропозиції  будуть подані прем’єр-міністру і КМУ на розгляд. Сподіваюся, що рішення щодо повторної приватизації ОПЗ буде прийнято найближчим часом. ФДМУ, зі свого боку, зробив усе можливе, щоб якомога краще підготувати цю приватизацію. Вирішення ж проблем заводу та питання надання пільг інвесторам перебувать в іншій, політичній площині, а тому потребувають політичної волі і прийняття рішень на найвищому рівні», - зазначив Білоус.

Як відомо, конкурс з продажу 99,567% ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) був запланований на 18 липня.

Крім того, голова ФДМУ Ігор БІлоус пояснив, що в разі надходження мінімум двох заявок з підтвердженими заставами, одна з яких - від іноземної компанії, конкурс продовжиться, і після перевірки потенційних покупців вони зійдуться на аукціоні, який призначений на 11:00 26 липня.

У той же час якщо заявок не буде або вона буде тільки одна, комісія буде змушена оголосити повторний конкурс, який може пройти вже в жовтні цього року, зазначив Білоус.

Коментарі
Додати коментар