До новин

Реформа продажу банківських активів: тестування пройшли 5 майданчиків

12 серпня, 2016
Банкрутство фінустанов
Реформа продажу банківських активів: тестування пройшли 5 майданчиків

На сьогодні в рамках реалізації пілотного проекту нової системи продажу активів неплатоспроможних банків, що базується на принципах та правилах системи публічних закупівель ProZorro, 5 майданчиків успішно пройшли технічне тестування.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«26 торгових майданчиків отримали ключі доступу до центральної бази даних (ЦБД). П’ять із них уже успішно пройшли технічне тестування взаємодії із ЦБД. Найближчим часом ще два майданчики мають пройти це тестування», - розповіли у Фонді.

Крім того, у ФГВФО на фінальну стадію вийшла робота над проектом регламенту нової системи торгів. До обговорення тексту документу долучилися і потенційні організатори електронних аукціонів з продажу активів банків-банкротів. Отримані коментарі та зауваження опрацюють, за результатами – буде сформовано кінцевий текст документу.

«Фонд гарантування зацікавлений в успішній реалізації пілотного проекту, адже нова система електронних аукціонів може закрити більшість існуючих нині «питань» щодо процедури продажу активів банків, що ліквідуються. Так, ЦБД із інформацією про торги, активи і саму транзакцію зберігатиметься на сервері, адміністратором якого буде Transparency International, що гарантуватиме недоторканність даних. Ще одне питання, яке може вирішити нова система торгів, - рівний доступ усіх організаторів торгів до всіх активів. Адже інформація, яка з’явиться у системі, буде доступна на рівних умовах усім майданчикам», - каже Юлія Берещенко, директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду.

«Робота над реалізацією пілотного проекту нової системи продажу активів неплатоспроможних банків, що базується на принципах та правилах системи публічних закупівель ProZorro, у Фонді гарантування триває щоденно. Рішення про запровадження пілотного проекту щодо організації продажу майна (активів) неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, було прийнято виконавчою дирекцією Фонду ще 7 липня 2016 року», - наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, 24 червня відбулося підписання Меморандуму щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. Мова йде про створення та впровадження нової електронної Системи торгів, побудованої за стандартами і принципами, що лежать в основі системи електронних публічних закупівель ProZorro.

Коментарі
Додати коментар