До новин

Група DCH відкрила Харківському тракторному заводу кредитну лінію на 400 мільйонів

25 серпня, 2016
Санація
Група DCH відкрила Харківському тракторному заводу кредитну лінію на 400 мільйонів

Керівництво АТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ) завершило роботу над фінансовою моделлю оздоровлення підприємства, визначивши стратегічні орієнтири.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ХТЗ.

Як зазначається, на даний момент інвестор повністю розрахувався з усіма боргами по заробітній платі. Перший транш у розмірі 10 млн грн група DCH Олександра Ярославського перерахувала АТ «Харківський тракторний завод» 12 серпня. Ще 10 млн грн перераховано 19 серпня 2016 року.

«Як відомо, до недавнього часу виробнича діяльність ХТЗ була повністю блокована протягом більше ніж 4 місяців. Підприємство відвантажувало готову продукцію, не отримувало дохід від її реалізації, і, як наслідок, не виплачувало заробітну плату працівникам у повному обсязі. На даний момент суд розблокував рахунки підприємства у ряді банків, інвестор отримав можливість погасити штучно створені чужі борги по зарплаті і почати реалізовувати антикризовий план відродження виробництва», - заявив генеральний директор ХТЗ В'ячеслав Шевченко.

Крім того, Шевченко озвучив основні орієнтири фінансової моделі оздоровлення підприємства.

«У відповідності з концепцією фінансового оздоровлення ХТЗ наростить обсяги випуску продукції до 150 тракторів в місяць. Весь прибуток від реалізації буде направлятися на погашення боргів. Зокрема, ми плануємо протягом перших 12 місяців з відновлення виробничої діяльності погасити приблизно 100 млн грн кредиторської заборгованості, яку накопичило попереднє керівництво на чолі з Губіним. З метою поповнення оборотного капіталу, група DCH Олександра Ярославського відкрила підприємству кредитну лінію на 400 млн грн. Як ми вже повідомляли, 20 млн грн вже виділено на погашення зарплатних боргів. Підприємство знаходиться в стадії виробничо-технологічної оптимізації, результатом якої стане адаптація Харківського заводу транспортного до сучасних умов ринку і вихід ХТЗ у статус лідера сільськогосподарського машинобудування в Україні і Європі. Ми будемо готові запустити у вересні, якщо будуть припинені кримінальні переслідування за надуманими приводами», - резюмував В'ячеслав Шевченко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Ярославський, якому належить контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу, мав намір інвестувати в підприємство близько 200 млн грн.

Коментарі
Додати коментар