До новин

Військове держпідприємство «Промінь» отримало другий шанс на життя

11 жовтня, 2016
Санація
Військове держпідприємство «Промінь» отримало другий шанс на життя

Державне науково-технічне підприємство «Промінь» втілює в життя затверджений план санації. Попередні керівники поставили військовий завод на межу банкрутства й накопичили 10 мільйонів боргів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на видання «Номер один».

У грудні минулого року рятувати «Промінь» почав тернопільський волонтер Тарас Білан, у 2015 році йог обуло призначено керівником військового підприємства.

На той час ціна описаного майна заводу склала 79 тис. Гривень, хоча ринкова вартість його була приблизно півтора мільйона.

За короткий час завод отримавзамовлення від військового комплексу.

«Нещодавно на потужностях заводу виготовили  підйомні механізми шлюзів до тернопільської дамби, яку нині реконструюють. Це непросте замовлення, адже шлюзи утримують десятки тисяч тонн води. Нині на замовлення с/г підприємств відновлюємо шестиметрові вали до комбайнів, що дозволяє аграріям зекономити до 70 відсотків коштів. Ремонтуємо будь-яке обладнання для кар’єрів. Власні розробки котлів на альтернативних видах палива, які за технічними характеристики кращі за аналогічні китайські, вже встановлено в одній зі шкіл Лановецького району. Є замовлення на них від місцевої Державної служби охорони. Більш потужніші твердопаливні котли виготовляємо для закордонних замовників. Уже сьогодні на потужному верстаті з ЧПК, аналогів якому немає в Тернополі, робимо для відправки в Італію високоточні спеціальні направляючі для столів. Завдяки збереженому унікальному обладнанню, спеціалісти «Променя» готові поновити виготовлення антенних систем з різним діаметром дзеркал (до 12 метрів) для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку. Загалом, ходимо по живих грошах.  Якщо підняти і задіяти навіть те обладнання, що залишилося, то «Промінь» може працювати, розвиватись і повернути собі колишню славу» – розповів Білан.

Керівництво підприємства цілком серйозно говорять, що можуть на потужностях «Променя» виготовити все – від болта до танка.

Керівництво «Укроборонпрому» та обласної адміністрації зацікавлене в отриманні «Променем» замовлень..

За сприяння «Укроборонпрому» та Тернопільської обласної державної адміністрації підприємство «Промінь» розробило план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Господарським судом Тернопільської області цей план затверджено. До цього така процедура застосовувалась виключно до підприємств приватного сектора економіки. Такі заходи дають змогу уникнути порушення провадження у справі про банкрутство «Променя», а також підприємство отримує можливість розблокувати свої рахунки та відновити виробничу діяльність.

«Тепер «Промінь» не лише запрацює та розрахується з боргами, а ще й матиме змогу розвиватись та інвестувати у свої виробничі потужності», – розповів заступник генерального директора  ДК «Укроборонпром» Володимир Кострицький.

Попередні борги «Променя» складають 10 млн грн.

23 серпня 2016 року план санації офіційно затверджено. Нове керівництво заводу має рік, щоб сплатити старі борги та здійснювати поточні проплати, щоб витягнути завод з прірви.

ТДНКП «Промінь» спеціалізується на розробці та виробництві передавальної апаратури, виготовленні антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку. Нині його продукція затребувана для виробництва систем ПВО, а також для авіаційної навігації.

Коментарі
Додати коментар