До новин

Бахматюк готовий продати мажоритарний пакет акцій «Укрлендфармінга»

25 жовтня, 2016
Санація
Бахматюк готовий продати мажоритарний пакет акцій «Укрлендфармінга»

Власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк розглядає можливість залучення інвестора під мажоритарний пакет з метою покращення фінансового стану компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я розумію, що залучити інвестора - це єдиний вихід. Для мене складно було прийняти рішення і піти з мажоритарного пакета. Я хотів вивести компанію на IPO. Але, бачачи проблему з Нацбанком, я розумію, що Бахматюк для «Укрлендфармінга» тепер є проблемою, і компанія не може розвиватися», - сказав Бахматюк.

За словами бізнесмена, в даний час він веде переговори з китайськими компаніями та інвесторами з Близького Сходу.

«Ми готові йти і до мажоритарного пакета, якщо буде вирішене питання з кредиторами. Нам потрібно скоротити боргове навантаження і зберегти розвиток компанії - це ключові моменти, на які я роблю акценти в ході переговорів з інвесторами», - додав він.

Бахматюк пояснив, що зараз основним питанням, яке залишається невирішеним, є суперечка з Нацбанком щодо фінансової заборгованість його банків і компанії.

«Валерія Гонтарева (глава Нацбанку) робить все, щоб знищити її (компанію). Але компанія має перспективу, це велика платформа і шкода буде, якщо вона пропаде», - заявив бізнесмен.

Він також уточнив, що не має наміру продавати окремі активи «Укрлендфармінга», оскільки проблем в управлінні агрохолдингом немає.

Бахматюк повідомив, що міноритарний акціонер «Укрлендфармінга» - компанія Cargill - поки не планує збільшувати свій 5% пакет.

«Чому ми стали для них цікаві? Тому що ми були першою компанією, яка почала поставки кукурудзи до Китаю, і ми спільно робили деякі проекти». «Укрлендфармінг» стабільно може дати 1 млн тонн зерна. У цьому році ми плануємо експортувати 2,5 млн тонн свого зерна, тому ми для них цікаві як партнер», - пояснив він.

«Укрлендфармінг» є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ оскаржив скасування арешту майна Бахматюка.

Коментарі
Додати коментар