До новин

Стартують виплати за зобов’язаннями двох збанкрутілих страхових компаній

22 листопада, 2016
Банкрутство фінустанов
Стартують виплати за зобов’язаннями двох збанкрутілих страхових компаній

МТСБУ починає здійснення регламентних виплат за зобов’язаннями ПрАТ «УЕСК» та ТзДВ «СК «РАЙП» за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі МТСБУ.

Нагадаємо, 17 жовтня 2016 року Госпсуд міста Києва затвердив звіти ліквідаторів та ліквідаційні баланси банкрутів ПрАТ «УЕСК» та ТзДВ «СК «РАЙП» .

«МТСБУ розпочинає прийом заяв потерпілих на отримання виплати за рахунок фонду захисту потерпілих МТСБУ та наголошує, що максимального терміну подання заяви про отримання відшкодування не передбачено. Звернутись до Бюро можна в будь-який зручний час, відповідно до графіку роботи МТСБУ», - зазначили у прес-службі.

Регулятор звертає увагу на наступну особливість порядку отримання відшкодування за договорами СК «УЕСК». Оскільки провадження у справі про банкрутство «УЕСК» розпочато до 19 січня 2013 року, то право на отримання відшкодування за рахунок МТСБУ мають лише потерпілі,  зобов’язання яких  включено до реєстру кредиторів у справі про банкрутство. Якщо вимоги кредиторів не були заявлені та включені до реєстру кредиторів - вони вважаються погашеними.

Для отримання відшкодування за рахунок МТСБУ потерпілому необхідно подати наступні документи:

а) заяву про страхове відшкодування з копіями документів, що засвідчують особу заявника, його вимогу, а також реквізити для здійснення виплати;

б) підтвердження його вимог (наявність в реєстрі кредиторів, витяг з рішення суду).

Регламентні виплати за зобов’язаннями ТзДВ «СК «РАЙП» здійснюватимуться незалежно від факту включення таких вимог до реєстру  кредиторів такого боржника, оскільки провадження у справі про його банкрутство ТзДВ «СК «РАЙП» розпочато після 19 січня 2013 року.

У випадку, якщо вимога кредитора включена до реєстру кредиторів – необхідно подати аналогічний список документів, що описано вище.

У разі, якщо потерпілий, що має невиконане зобов’язання СК «РАЙП» не включений до реєстру кредиторів, необхідно надати стандартний пакет документів для здійснення регламентної виплати.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МТСБУ відзвітував, скільки страховиків збанкрутувало і хто на черзі.

Коментарі
Додати коментар