До новин

ЗАЗ повністю відновив виробництво автомобілів

05 травня, 2015
Санація
ЗАЗ повністю відновив виробництво автомобілів

Запорізький автомобілебудівний завод, що входить до корпорації «УкрАВТО», як і планував, повністю відновив виробництво автомобілів після фактичної зупинки підприємства наприкінці минулого року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

За інформацією корпорації, завод має намір виконати запланований на три місяці обсяг випуску автомобілів, проте кількості автомобілів не уточнили.

«Що стосується виконання річного виробничого плану, то у зв'язку з досить туманними перспективами розвитку та стану ринку нових автомобілів в Україні, більш точно можна буде говорити про них за підсумками першого півріччя», - зазначили в прес-службі.

Раніше на підприємстві відзначали, що процес відновлення виробництва відбувався поетапно, зокрема, в березні почали працювати цехи з виробництва компонентів, а до початку квітня було розпочато зварювання кузовів.

За даними асоціації «Укравтопром», за підсумками першого кварталу поточного року ЗАЗ випустив п'ять легкових автомобілів і чотири автобуси.

ПАТ «ЗАЗ» в даний час випускає методом повномасштабного виробництва автомобілі під брендом ЗАЗ (Lanos, Sens, Lanos-фургон, Forzа, Vida), вантажні та автобуси на шасі і агрегатах індійської ТАТА.

У 2014 році завод випустив лише 13,127 тисяч автотранспортних засобів, що на 35,3% менше, ніж у 2013 році. У тому числі випуск легкових автомобілів скоротився на 33,6% - до 12,779 тисяч, комерційних - на 57,6%, до 317 одиниць, автобусів - в 9,6 рази, до 31 одиниці.

За підсумками минулого року завод отримав 2,903 млрд гривень збитку, тоді як в 2013 році його чистий прибуток становив 2,61 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд почав санацію автозаводу на Херсонщині.

Коментарі
Додати коментар