До новин

Росіяни рятують від банкрутства один із системних банків

18 грудня, 2017
Санація
Росіяни рятують від банкрутства один із системних банків

Центробанк Росії оголосив про санацію Промсвязьбанка і введення у фінустанову установу тимчасової адміністрації, функції якої покладуть на Фонд консолідації банківського сектора.

Вказана інформаці міститься на сайті Центробанку РФ, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Мораторій на задоволення вимог кредиторів не вводиться. Банк Росії надаватиме фінансову підтримку банку, гарантуючи безперервність його діяльності, враховуючи системну значимість банку», - заявив російський регулятор.

14 грудня «Ведомости» і «Комерсант» повідомили, що Центробанк введе в «Промсвязьбанк» тимчасову адміністрацію через брак резервів.

В організації закликали не звертати увагу на публікації про санацію і стверджували, що банк працює в звичайному режимі.

Останні кілька днів ЦБ вимагав від «Промсвязьбанка» додатково нарахувати близько 100 мільярдів рублів резервів.

Промсвязьбанк до останнього заперечував інформацію по даній вимозі.

16 серпня «Альфа-капітал» попередив клієнтів про проблеми у низки великих російських банків, в тому числі і Промсвязьбанку, і радив «дистанціюватися від ризику».

Пізніше представники організації назвали попередження «суто особистою думкою» співробітника і заявили, що воно не відповідає дійсності.

За даними ЦБ, Промсвязьбанк посідає 9 місце в Росії за величиною активів і входить до переліку системно значущих кредитних організацій. Регулятор відзначив, що станом на 1 грудня активи банку становили 1,3 трильйона рублів.

Санація із залученням Фонду консолідації банківського сектора означає, що ЦБ стане власником як мінімум 75% банку, що проходить процедуру фінансового оздоровлення.

Нагадаємо також, що Центральний банк РФ займається оздоровленням банку «Открытие» - одного з найбільших приватних банків в Росії.

Коментарі
Додати коментар