До новин

Бізнес-переселенці хочуть запустити виробництво на збанкрутілих підприємствах Черкащини

25 травня, 2015
Санація
Бізнес-переселенці хочуть запустити виробництво на збанкрутілих підприємствах Черкащини

Ось вже три місяці бізнес-переселенці зі сходу України намагаються налагодити прибуткове виробництво на площах збанкрутілих підприємств Сміли. Однак арбітражні керуючі, які виконують процедуру ліквідації місцевого «Машбуду» та радіоприладного заводу «Орізон», з незрозумілих причин зволікають, чим не дозволяють інвестору розпочати роботу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Нову Добу».

Як зарадити відновленню на Черкащині переміщеного з Донбасу ТОВ «Концепт Юей» з виробництва продукції полівінілхлориду, вирішувала спеціально створена робоча група на чолі із заступником голови ОДА Юрієм Сасом у Смілянській райдержадміністрації.

«Вперше за багато років замайоріла реальна перспектива запустити серйозне підприємство у Смілі. Тому позиція державних ліквідаторів, які мають захищати державний інтерес, а по суті перешкоджають вливанню інвестицій в місто, викликає здивування», – каже Сас.

Ось і на це засідання жоден з арбітражних керуючих не з’явився. Проте чекати бізнесмени не мають змоги, бо за сприятливих погодних умов треба виконати ремонт приміщень, зокрема полагодити дах. Найближчим часом в регіон прибуде вартісне обладнання, і є занепокоєння, що його доведеться розміщувати просто неба.

«Ми готові відновити стан заводів, навести лад, створити нові робочі місця, випускати продукцію, яка потрібна Україні, але у нас немає реєстрації первинного права власності, що є обов’язковим при процедурі купівлі, немає дозволу Міністерства економіки України на реалізацію майна. Одночасно на цих підприємствах йде активний демонтаж конструкцій на брухт», - обурюється засновник компанії Олександр Самсоненко.

За результатами засідання комісії посадовцями прийняте рішення зустрітися з основним кредитором банкрутів – ДП «Обленерго», де контрольний пакет акцій належить державі, отже є надія на порозуміння; спрямувати лист у Міністерство юстиції України для прискорення процесу ліквідації підприємств та реагування на дії ліквідаторів.

«Держава могла отримати кошти, але досі не отримала, я особисто розцінюю це як нанесення шкоди державі. Діяльність ліквідаторів як мінімум виглядає непрофесійною і потребує серйозної перевірки. Ми будемо боротися за кожного інвестора, за кожне робоче місце», - вважає Юрій Сас.

Утім, підприємці наразі розглядають ще і варіант оренди із подальшим викупом незадіяних виробничих площ ДП «Спектр Сміла».

«Ці об’єкти виставляють на приватизацію, і незабаром їх можна буде купити», – запевнив начальник Фонду державного майна в Черкаській області Віктор Плаха і пообіцяв прискорити цю роботу.

Коментарі
Додати коментар