До новин

Самооборона Майдану просить МВФ перевірити покупця збанкрутілого банку ВБР

03 червня, 2015
Санація
Самооборона Майдану просить МВФ перевірити покупця збанкрутілого банку ВБР

Заступник керівника «Самооборони Майдану» і народний депутат Андрій Левус попереджає Міжнародний валютний фонд, що ТОВ «Екосіпан», що належить колишньому «смотрящему сім'ї», шляхом домовленостей в ФГВ, НБУ, АМКУ та судах, отримав необхідні дозволи на придбання ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», що належить Олександру Януковичу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

За словами Левуса, який ще є головою підкомітету держбезпеки комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оброни, таким чином створюються перешкоди для ліквідації банку, внаслідок якої активи «ВБР» будуть відшкодовані державі. «І покупець знайшовся дуже швидко - акурат перед ліквідацією фінустанови», - зазначає народний депутат.

«ФГВФО затвердив план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ «ВБР», згідно з яким він виводиться з ринку продажем інвестору. «Екосіпан» - переможець в конкурсі. Далі, Антимонопольний комітет надає дозвіл на придбання акцій, а комісія НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків нагляду платіжних систем погоджує пряме одноосібне набуття «Екосіпаном» 100% статутного капіталу «ВБР», - зазначив Левус.

Він додав, що засновником компанії «Екосіпан» є бізнесмен Віктор Поліщук, що володіє мережею «Технополіс», «Банк Михайлівський», ТРЦ «Гулівер».

«За часів президентства Януковича, Поліщук був «смотрящим» в Київській області. Як бачимо, і після втечі сім'ї залишається вірним підданим. Руками Поліщука «сім'я» намагається повернути активи, та запобігти їхній конфіскації», - наголосив Левус.

Він нагадав, що 14 квітня ухвалою Апеляційного суду міста Києва було частково задоволено апеляційну скаргу уповноваженої особи ФГВФО та «з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належних підозрюваному Олександру Януковичу 100% акцій зазначеного банку.

На думку Левуса, в Генпрокуратурі швидко відреагували на це, і того ж дня слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва на зазначені акції повторно накладено арешт.

«Дуже хотілося б, щоб була надана належна оцінка діям суддів Апеляційного суду Києва», - зазначив він.

Нардеп повідомив, що міжфракційне депутатське об'єднання «Самооборона Майдану» звернулося до МВС з вимогою перевірити цей факт, і не дати Януковичу та його поплічникам знов пограбувати Україну.

Відзначимо, «Всеукраїнський Банк Розвитку» заснований у 2009 р., надає послуги фізичним та юридичним особам. За розміром регулятивного капіталу і активів відноситься до 3 групи. 100% акцій банку належать Олександру Януковичу, сину колишнього президента України Віктора Януковича.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ВБР запевнили, що мають ресурси, аби розрахуватися з вкладниками.

Коментарі
Додати коментар