До статей

Марія Куделя: Мета - раціональне функціонування СРО

18 лютого, 2021
Думки
Марія Куделя: Мета - раціональне функціонування СРО

Член Ради арбітражних керуючих міста Києва Куделя Марія в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» розказала про успіхи їхньої команди у першій рік існування.

Самоствердження. Прагнення реалізовувати себе, досягати певних результатів у діяльності. Прагнення до самоствердження є стимулом розвитку, а прагнення до професійного самоствердження – одним  з чинників професійного становлення й вдосконалення.

Перший рік функціонування СРО в цілому та Ради АК м. Києва зокрема можна умовно назвати роком «підліткового самоствердження». ЗНОВУновонароджена структура з грандіозними амбіціями, великими планами та обмеженими можливостями.

У період становлення «підліткового самоствердження» відбуваються складні і суперечливі зміни. Це важко, критично. Відбуваються якісні зміни, які пов'язані з ламанням попередніх принципів та позицій. Опір і протест, упертість, іноді грубість, буває й негативізм, і це є невід’ємною складовою становлення та самовизначення. Це очікувано та послідовно, позаяк відбувається перехід від незрілості до зрілості. Розвиток.

За цей рік ми навчилися відчувати себе спільнотою, оскільки створення СРО дало всім арбітражним керуючим почуття єдності та значущості. Ми навчилися комунікаціям на відстані, слухати та дослуховуватися, радити та радитись, покладатися один на одного.

Ми озвучили питання, які турбують, в голос та намагаємося отримати на них відповіді, узагальнити думку спільноти та створити універсальний формат співіснування. Завдяки новим реаліям в умовах пандемії ми освоїли нові види прийняття рішень, нові форми спілкування, голосування. Ми прогресуємо і як по сходинках рухаємося до нової більш значимої суспільної ролі.

Вдосконалення. Кожен з нас має прийняти участь у формуванні гідних традицій, запровадженні узагальнених принципів поведінки, бази знань та методики їх застосування у професійній діяльності арбітражних керуючих. Необхідно визначити принципи взаємодії арбітражних керуючих один з одним, а також з різними правосуб’єктами: судом, кредиторами, боржниками, тощо.

Необхідно звернути увагу й на підвищення особистої відповідальності арбітражного керуючого перед спільнотою. СРО має перебрати на себе функції МЮУ та запровадити систему ефективного контролю за діяльністю арбітражних керуючих, визначити способи та міри покарання, а також забезпечити арбітражному керуючому право на захист.

Мета - раціональне функціонування СРО, достатнє в кількісному й повноцінне в якісному відношенні; створення організації, яка врахує всі аспекти професійної дальності спільноти арбітражних керуючих та кожного арбітражного керуючого окремо та стане чинником здорового, збалансованого розвитку професії.

Наснаги нам!

Коментарі
Додати коментар