До статей

Дмитро Зайцев: Треба розуміти і поважати один одного

18 лютого, 2021
Думки
Дмитро Зайцев: Треба розуміти і поважати один одного

Член Ради арбітражних керуючих міста Києва Дмитро Зайцев в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» розказав про успіхи їхньої команди у першій рік існування.

В 2019 році була утворена НААКУ і Рада, а в лютому 2020 створена рада арбітражних керуючих міста Києва. Фактична діяльність ради регіону регламентувалася і статутом НААКУ і прийнятими документами Ради арбітражних керуючих України. Рада регіону, на мій погляд, знаходиться ще на етапі становлення, формування взаємовідносин з НААКУ, певного розподілу обов’язків між центральною радою і регіоном. Так, наприклад, радам регіонів були делеговані повноваження з перевірок по скаргам, і в рамках діяльності Ради м. Києва було розглянуто декілька скарг. Основне завдання, як на мене, це все ж таки взаємодія та взаємодопомога арбітражних керуючих в рамках Асоціації, налагодження цього процесу, з розумінням і специфіки діяльності і відношення інших учасників справ до арбітражного керуючого. Декілька прикладів такої допомоги ми мали по всім відомим подіям влітку 2020 року. Під час засідань ради, роботі з прийнятими  Радою арбітражних керуючих України порядків та документів виявилось, що їх потрібно суттєво вдосконалювати і уточнювати, це стосується і статуту Асоціації. Детально розглядали і концепції запропоновані радам регіонів щодо порядку контролю, кошторису…

Про покращення життя казати ще зарано, але Рада направляла на адресу низки державних органів свою позицію і щодо діяльності арбітражних керуючих, і щодо перевірок арбітражних керуючих. На мій погляд, вже саме висловлення позиції від Ради або Голови Ради сприяє донесенню тези – арбітражний керуючий не один. Головне досягнення це те, що Рада регіону була створена і запрацювала, як на мене, ми добре порозумілися з усіх питань та сподіваємось на подальшу роботу Ради в тому ж ключі.

Зараз звертати увагу треба на вдосконалення тих документів, які стали обґрунтуванням роботи Ради арбітражних керуючих України і НААКУ, ну і відповідно рад регіонів. На мій погляд існує необхідність затвердження порядку електронного голосування на з’їзді арбітражних керуючих, все ж таки формування кошторису НААКУ та унормування сплати членських внесків. Безперечно це завдання не регіональної Ради, але без цього і регіони навряд чи суттєво просунутися далі.

Що важливо? Важливо продовжувати те, що почали, важливо залучати до активної діяльності НААКУ і діяльності в регіонах більше арбітражних керуючих, оскільки ми побачили за результатами голосування електронною поштою, що активна частина арбітражних керуючих дуже мала.  

Сподіваюсь на те, що запрацює науково-консультативна рада, оскільки дуже велика кількість питань роботи за новим Кодексом потребують обговорення та вирішення, особливо з відсутністю можливості оскарження більшої частини ухвал до касаційної інстанції.

Всім колегам по Раді я дякую за розуміння та співпрацю, це дуже цікавий досвід.

Хочу побажати всім арбітражним керуючим успіхів у цій непростій діяльності, а також бажаю  розуміти і поважати один одного.

Коментарі
Додати коментар