До статей

Денис Киценко: Чи можлива корпоратизація підприємств ОПК, які перебувають у стадії розпорядження майном?

18 травня, 2021
Думки
Денис Киценко: Чи можлива корпоратизація підприємств ОПК, які перебувають у стадії розпорядження майном?

Адвокат Денис Киценко в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» про те, чи можлива корпоратизація підприємств ОПК, які перебувають у стадії розпорядження?

Одним з визначальних подій останніх днів стало схвалення Комітетом ВР з питань безпеки, оборони та розвідки законопроекту №3822 про особливості реформування ДК «Укроборонпром» та підприємств ОПК (далі – законопроект 3822). Це створює можливість для схвалення найближчим чином Верховною Радою спеціального закону про корпоратизацію ОПК, в процесі якої, зокрема, державні підприємства будуть перетворені на господарські товариства. Але перетворенню підприємств за загальним правилом могла завадити, а то й «зіштовхнути» у процедуру відновлення платоспроможності вимога обов’язкового задоволення вимог кредиторів при підготовці передаточного балансу. У зв’язку з цим, а також через перебування деяких підприємств ОПК у процедурі розпорядження майном, лунали скептичні оцінки можливості втілення реформи і корпоратизації підприємств зі складу ДК «Укроборонпром».

Утім, аналіз норм законопроекту 3822 дозволяє відхилити ці побоювання: до банкрутства підприємств ОПК їх трансформація не призведе, і от чому.

Ч. 3 ст. 14 законопроекту 3822 передбачає, що під час утворення товариства, формування його статутного капіталу та припинення підприємства шляхом перетворення, у тому числі під час відступлення права вимоги чи переведення боргу, не застосовуються положення законодавства і договорів щодо:

  • необхідності одержання згоди кредиторів стосовно заміни боржника у зобов'язанні;
  • права кредиторів вимагати забезпечення виконання зобов'язань, їх дострокового припинення або виконання та відшкодування збитків;
  • припинення внаслідок заміни боржника-підприємства поруки, гарантії, а також застави, встановленої іншою особою;
  • неможливості завершення перетворення підприємства до задоволення вимог, заявлених кредиторами.

З метою убезпечення цієї процедури 13.4 Перехідних положень законопроекту 3822 передбачає також внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства, доповнивши розділ «Прикінцеві та перехідні положення» новим пунктами 12 та 13, які на період проведення заходів з реорганізації державних підприємств ДК «Укроборонпром» виключає застосування до вказаних підприємств норм цього Кодексу в частині заборони проведення  реорганізації підприємств, щодо яких відкрито провадження у справі про банкрутство. Більш того, відкриття провадження у справі про банкрутство щодо таких підприємств впродовж трьох років з дня набрання чинності цим законом.

Утім, це не позбавляє такі підприємства (після перетворення – господарські товариства) права застосовувати заходи фінансового оздоровлення у вигляді санації за своєю ініціативою. Це передбачено відповідними змінами, запропонованими до ст. 214 Господарського кодексу України.

Отже, незважаючи на наявність прострочених вимог кредиторів, яка не можуть бути задоволені, реорганізація підприємств має стати можливою, і такі підприємство планується «захистити» від можливості порушення процедури банкрутства впродовж трьох років, залишивши для них право застосовувати санацію за власною ініціативою.

Коментарі
Додати коментар