До новин

Головні події тижня

18 січня, 2019
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про скандальне рішення Мін’юсту щодо позбавлення Івана Жаботинського права займатися діяльністю приватного виконавця

8 січня Дисциплінарна комісія приватних виконавців припинила діяльність приватного виконавця Івана Жаботинського. Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко заявила, що приватний виконавець порушив низку положень законів України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» та «Про виконавче провадження». У свою чергу Іван Жаботинський у відповідь на слова заступниці міністра юстиції заявив, що покарання за невиконання незаконного (скасованого) судового акту є абсурдом.

Про мільярдні борги українців перед банками

Депутат Верховної Ради Сергій Алєксєєв оприлюднив вражаючі дані: проблемні борги українців сягають мільярдів гривень. Банківським установам доводиться підкріплювати такі проблемні кредити резервами на коррахунках НБУ, фактично заморожуючи активи, що загалом шкодить економіці держави.

Про боргові спори Промінвестбанку та «АВК»

Промінвестбанку, якому одна з фабрик «АВК» винна 1,37 млрд гривень за кредитом, вдалося відсудити у компанії фабрику у Дніпрі. Згодом в «АВК» запевнили, що фабрика у Дніпрі працює в штатному режимі та тривають переговори з Промінвестбанком.

Про сумнівні операції у збанкрутілому ВТБ Банку

У ФГВФО виявили, що з власності АТ «ВТБ Банк» було виведено нерухомості на більш як 105 млн грн, обставини справи тепер з’ясовують правоохоронці.

Про неплатоспроможність банку «Хрещатик» та провину Нацбанку

Суд визнав протиправною бездіяльність Національного банку України щодо невжиття належних заходів стосовно банку «Хрещатик». Як випливає з матеріалів справи, НБУ за результатами інспекційної перевірки, проведеної ще в 2014 році, виявив «дуже великі фінансові проблеми у ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик», які потребували негайного вжиття Національним банком України заходів щодо їх усунення та виправлення недоліків у діяльності банку, стабілізації його фінансового стану. Суд дійшов висновку, що Нацбанк не вжив належних адекватних, негайних та рішучих дій, не прийняв своєчасно рішення про застосування адекватного заходу впливу до ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик».

Про держвиконацвя-хабарника

Прокуратура спільно з поліцією викрила факт вимагання та одержання неправомірної вигоди державним виконавцем центрального відділу Державної виконавчої служби Вінниці. Держвиконавця затримали, йому загрожує до 5 років в’язниці.

Коментарі
Додати коментар