До новин

Остання спроба запуску непрацюючого ОПЗ: знайшлися нові постачальника сировини

21 січня, 2019
Санація
Остання спроба запуску непрацюючого ОПЗ: знайшлися нові постачальника сировини

Одеський припортовий завод запуститься 1 лютого, постачання сировини забезпечить за давальницькою схемою компанія «Енергетичний еквівалент».

Про це Укрінформу повідомив перший заступник генерального директора ПАТ «Одеський припортовий завод» Микола Щуріков, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Дирекція припортового заводу уклала договір з компанією «Енергетичний еквівалент», що позиціонує себе на ринку як постачальник імпортного газу, на постачання сировини для запуску нашого підприємства», - заявив він.

«Наразі «Енергетичний еквівалент» формує запаси газу для ОПЗ: планується, що 24 січня компанія здійснить оплату за переробку сировини, а 25 січня номінуватиме газ для роботи нашого заводу в лютому», - додав Щуріков.

За його словами, запустити агрегати з випуску аміаку і карбаміду мають 1 лютого.

Згідно з договірними зобов'язаннями, компанія «Енергетичний еквівалент» забезпечить завод сировиною для виконання 4-місячної виробничої програми.

За даними ЗМІ, компанія «Енергетичний еквівалент» готова транспортувати готову продукцію українським споживачам, оскільки має в своєму розпорядженні залізничний парк.

На своїй сторінці у Facebook Щуріков додав, що це остання спроба запуску ОПЗ.

«Якщо цей контракт не почне працювати можливості у подальшому відновити виробництво не буде. Ми практично втратили кваліфіковані кадри та вже не маємо достатньої кількості робітників для повноцінного виробничого процесу», - підсумував він.

Співвласниками ТОВ «Енергетичний еквівалент» зі статутним фондом 10 тисяч гривень в держреєстрі вказані киянин Валентин Сергєєв і луганчанин Ігор Ретивов.

До квітня 2018 року місце останнього в складі засновників компанії займав Володимир Ільницький, який, серед іншого, є засновником ТОВ «Енерго газ постач».

За даними ЗМІ, чоловік з такими ж ПІБ в 2015 році значився серед помічників народного депутата Олександра Онищенка.

Як повідомлялося, ОПЗ простоює з кінця квітня цього року. Підприємство для відновлення роботи кілька разів намагалося залучити партнера для роботи за давальницькою схемою, проте марно. Останній компанії, яка перемогла в конкурсі на використання потужностей ОПЗ, проблеми почав створювати Фонд держмайна.

ОПЗ називає роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах неуспіху спроб приватизації і накопиченої заборгованості за газ перед НАК «Нафтогаз України», що перевищує 1,5 млрд гривень.

Наприкінці листопада стало відомо, що ОПЗ перебуває не просто в критичному стані, а в точці неповернення, за якою вже явно проглядається шлях до ліквідації.

Коментарі
Додати коментар