До новин

Власник Укрінбанку готовий повернутися на банківський ринок - ЗМІ

15 лютого, 2019
Санація
Власник Укрінбанку готовий повернутися на банківський ринок - ЗМІ

Власник визнаного неплатоспроможним Укрінбанку Володимир Клименко готує своє повернення на банківський ринок України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

НБУ ще в 2015 році відкликав банківську ліцензію у Укрінбанку, але оскільки це рішення в подальшому було скасовано в судовому порядку, то зараз під кодом ЄДРПОУ Укрінбанку працює компанія «Укрінком».

Тепер же Володимир Клименко розглядає можливість повернутися до банківської діяльності.

«Однак, найімовірніше, це буде не відновлення старої ліцензії Укрінбанку, оскільки для цього немає законодавчих механізмів, а покупка або оформлення нової», - сказав Володимир Клименко.

Клименко зазначив, що в Україні не існує законодавчих механізмів, як повернути установі ліцензію, як не існує і механізмів відшкодування збитків акціонерів, понесених в результаті незаконних дій НБУ і ФГВФО.

«Крім того, рекомендації розробити відповідні зміни до законодавства і уніфікувати судову практику з цього приводу українській стороні давали численні експерти міжнародних фінансових організацій, - каже колишній акціонер Укрінбанку. - Ми знайшли для себе такий вихід: працюємо без банківської ліцензії (вона відкликана), але виконуємо всі зобов'язання, взяті на себе під час банківської діяльності (повертаємо депозити, стягуємо кредити). Це абсолютно робочий механізм, який дозволив нам повноцінно управляти активами, не втрачати репутацію, не йти в банкрутство, залишатися в активному бізнесі».

На момент введення в Укрінбанк тимчасової адміністрації глава наглядової ради банку Володимир Клименко володів 66,9862% його акцій.

Коментарі
Додати коментар