До новин

США ввели санкції проти ще одного російського банку

12 березня, 2019
Банкрутство фінустанов
США ввели санкції проти ще одного російського банку

Мінфін США запровадив санкції у відношенні банку "Єврофінанс Моснарбанк" у зв'язку з ситуацією в Венесуелі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ТАСС.

"Це рішення показує, що США вживатимуть заходів відносно іноземних фінансових установ, які підтримують режим Мадуро та сприяють економічному краху і гуманітарній кризі, від яких страждає народ Венесуели", - йдеться в заяві керівника відомства Стівена Мнучіна.

За даними Мінфіну, коли в 2018 році була запущена венесуельська криптовалюта El Petro, яка згодом провалилася, " Єврофінанс Моснарбанк" став основною міжнародною фінансовою структурою, яка висловила бажання її фінансувати. Першим інвесторам було запропоновано купити криптовалюту, перерахувавши кошти на рахунок влади Венесуели в "Єврофінанс Моснарбанк".

За інформацією ТАСС, "Єврофінанс Моснарбанк" є російсько-венесуельським спільним банком. Росія і Венесуела домовилися про створення банку розвитку на базі "Єврофінанс Моснарбанка" для фінансування спільних проектів в 2009 році. Акціонерами кредитної організації є венесуельський фонд національного розвитку Fonden SA (49,99%), Газпромбанк і його дочірня компанія "Новфінтех" (25% + одна акція), ВТБ і його закордонні «дочки» - ITC Consultants та VTBBank (25% + одна акція).

Кредитна організація знаходиться на 96 місці серед російських банків за розміром активів.

Коментарі
Додати коментар