До новин

Бізнесмен Хмельницький: Банкрутити банк «Хрещатик» не збирався, то була стратегія Нацбанку

15 березня, 2019
Банкрутство фінустанов
Бізнесмен Хмельницький: Банкрутити банк «Хрещатик» не збирався, то була стратегія Нацбанку

Бізнесмен Василь Хмельницький заявляє, що банк «Хрещатик» був приречений і не мав шансів вижити в умовах, що на той час склалися.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю бізнесмена Василя Хмельницького виданню «Економічна правда».

«У нас обвалилися 40 банків. Була зрозуміла тенденція держави: будуть тиснути банківську систему, щоб скоротити кількість учасників. Більше того, нові технології дають можливість платити за допомогою карток, телефону, і банки втрачають свою перспективу. Я це бачу, тому що я цим займаюся. Я Іванову (партнеру, одному із власників пакету акцій «Хрещатику». – Mind) за рік до банкрутства банку кажу: «Давай продамо партнерам». Нам партнери давали досить непогані гроші за це. Він: «Ні, це мало, ми можемо більше». Я і зараз підтверджую, що мети збанкрутити банк не було. Це була стратегія Нацбанку – розчистити ринок. Якби був тільки банк «Хрещатик», то можна було б чіплятися, а так – 80 банків, і були банки побільше, ніж ми», – сказав Хмельницький.

За його словами, він продав свою частку в банку за рік до його банкрутства.

«Я розумів, що кращу ціну ми не отримаємо, що буде стагнація світової банківської системи, і у держави мета – очистити ринок... Я реально вийшов. Якщо ви зайдете в НБУ, там є запис, що я за рік Бізнесмен також прокоментував інформацію про додаткову емісію акцій банку за часів Леоніда Черновецького, у результаті неї частка Києва була «розмита» на користь компаній, афілійованих з Київською інвестиційною групою Хмельницького.

«Я не беруся сказати точно, але що таке додаткова емісія? Всі сторони повинні вкласти гроші. Одна сторона каже: «Слухайте, у мене немає грошей. Ну, немає у мене зараз грошей». Це можемо бути і ми з вами»,– сказав Хмельницький.

5 квітня 2016 року НБУ визнав «Хрещатик» неплатоспроможним. 2 червня 2016 року НБУ відправив банк на ліквідацію.

Коментарі
Додати коментар