До новин

Головні події тижня

15 березня, 2019
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про порушення Конституції президентом Петром Порошенком через непідписання погодженого Радою Кодексу з процедур Банкрутства

Проект "Кодексу України з процедур банкрутства" було передано на підпис Президенту України ще грудня 2018 лютого. Відповідно до статті 94 Конституції України президент протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону мав або підписати його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднити або повернути закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду. У зв’язку з тим, що Петро Порошенко досі не виконав вимоги Конституції, від нього у відповідній петиції вимагають підписання вказаного Кодексу та офіційних вибачень.

Про спроби ФГВФО повернути 770 млн гривень, що були втрачені у збанкрутілому Радикал Банку

Фонд гарантування вкладів фізосіб сподівається, що суд прийме рішення, яке дозволить повернути 770 мільйонів гривень кредитних коштів, виведених з ПАТ "Радикал Банк".

Про плани приватних виконавців

Приватні виконавці провели з’їзд, на якому обговорили питання про те, як вивчити кодекс етики, не отримати догани, співпрацювати із поліцією та збільшити кількість жінок.

Про банкрутство та податки

Олександр Бірюков, доктор юридичних наук, президент ГО «Всеукраїнська самоврядна організація фахівців конкурсного процесу» в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» висловив свою думку щодо нагальних зміни підходів в оподаткуванні у справах про банкрутство.

Про новели у процедурах банкрутства

Банкрутство буде пов’язане з особою, яка очолює підприємство, та засновниками. Це для багатьох стане сюрпризом. Про це розповів суддя-спікер Касаційного господарського суду ВС Сергій Жуков.

Коментарі
Додати коментар