До новин

Фонд гарантування відзвітував про співпрацю з ЄБРР

18 березня, 2019
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування відзвітував про співпрацю з ЄБРР

12 березня 2019 року Фонд гарантування вкладів разом з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) та компанією KPMG презентували представникам донорських організацій – учасникам Мультидонорового Фонду Стабілізації і Стійкого Зростання ЄБРР-Україна – результати спільного дворічного проекту, спрямованого на оптимізацію діяльності Фонду та розвиток системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

«Все це відбулося на фоні практично відсутньої інфраструктури для роботи з такою масою активів. Фонд потребував серйозної як технічної, так і фінансової підтримки. Співпраця з міжнародними донорами та партнерами дозволила нам у стислі терміни зробити майже неможливе, адже були речі, які нам доводилося робити вперше не лише в історії України, а й взагалі в світовій історії страхування депозитів», - зазначив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.

Зокрема, в ході реалізації проекту було змінено підхід до оподаткування неплатоспроможних банків. Також було розвинуто внутрішній потенціал ФГВФО з оцінки та управління активами, надано підтримку впровадженню правових та нормативних змін. Крім того, проведено автоматизацію процесів у Фонді, що стало можливим завдяки розробці спільно з KPMG детального технічного завдання для програмного забезпечення.

У наступні два роки планується реалізувати проект, спрямований на реструктуризацію боргу Фонду, що дозволить відновити та підвищити платоспроможність ФГВФО в середньо- та довгостроковій перспективі.

«Реструктуризацію боргу підтримує Світовий банк, з яким було відпрацьовано кілька варіантів її реалізації. Проведення реструктуризації дозволить Фонду й надалі покривати всі свої витрати, в т.ч. пов’язані з виплатами гарантованих сум відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків», - зазначила під час свого виступу директор фінансового департаменту ФГВФО Олена Нужненко.

Іншим завданням є приведення діяльності Фонду у відповідність до норм ЄС, зокрема Директив №49 та №59 Європейського Парламенту та Ради.

Коментарі
Додати коментар