До новин

Головні події тижня

05 квітня, 2019
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про збанкрутілий Дельта Банк, Миколу Лагуна та операції на $150 мільйонів

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження, в рамках якого встановлено, що у 2012 році голова спостережної ради Дельта Банку у змові із головою ради директорів Дельта Банку та членами кредитного комітету банку розробили злочину схему із шахрайського заволодіння коштами фінустанови в особливо великих розмірах. Мова про 150 мільйонів доларів. У 2012 році головою спостережної ради Дельта Банку був Микола Лагун - мажоритарний акціонер цієї фінустанови. Головою ради директорів банку була Олена Попова.

Про перелік боржників банків

Списки усіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які ще мають повернути свої борги, згідно з рішенням судів, опублікував на своєму офіційному сайті Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Список доступний за вказаним посиланням.

Про правову позицію ВС висловив щодо виникнення податкового обов’язку у боржника

Касаційний госпсуд у складі Верховного суду у постанові від 12 березня у справі № 910/14827/16 висловив правову позицію щодо виникнення податкового обов’язку у боржника. Суд касаційної інстанції, серед іншого, зазначив, що боржник у справі про банкрутство, щодо якого ухвалене рішення про визнання його банкрутом має право на легітимне очікування стосовно звільнення від податкового обов’язку щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін сплати яких настав у період після прийняття постанови про визнання боржника банкрутом. Легітимні очікування безпосередньо випливають із норми ч. 2 ст. 19 Конституції України про те, що органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Про арешт активів Коломойського

Печерський райсуд Києва за клопотанням Генпрокуратури наклав новий арешт на активи низки компаній, які прямо і непрямо пов'язані з групою «Приват».

Стосовно засідання Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих

16 квітня 2019 року о 14-й годині у приміщенні Міністерства юстиції України відбудеться чергове засідання Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих.

Перелік арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), яких викликав Мін’юст на вказане засідання, доступний за посиланням.

Про (не)ліквідацію банку «Хрещатик»

28 березня шостий апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 27 грудня 2018 року про скасування ліквідації ПАТ «КБ «Хрещатик».  В свою чергу, Фонд гарантування вкладів подав касаційну скаргу на це судове рішення.

Коментарі
Додати коментар