До новин

Приватбанк може знову потрапити до категорії неплатоспроможних

24 травня, 2019
Банкрутство фінустанов
Приватбанк може знову потрапити до категорії неплатоспроможних

Якщо втілять у життя рішення суду про скасування націоналізації "Приватбанку", то Нацбанк та уряд України будуть змушені скасувати відповідні рішення. В такому разі "Приватбанк" повинен буде повернути державі 155 мільярдів гривень, які держава внесла в капітал банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо фантазувати, що може статися в разі негативного рішення апеляційного суду... Капітал "Приватбанку" – 147 мільярдів гривень. Якщо відняти 155 мільярдів гривень, матимемо величезну діру в капіталі, точніше, в активах. І Нацбанк знову визнає банк неплатоспроможним", – описав можливий сценарій заступник голови НБУ Олег Чурій.

У такому разі "Приватбанк" передадуть Фонду гарантування вкладів фізосіб. Останній зажадає в уряду облігації внутрішньодержавної позики для виплат сум відшкодування вкладникам банку. Далі Фонд прийде по монетизацію, тобто виплату грошей за цими облігаціями, до Нацбанку.

Серед інших судових рішень, які ставлять під сумніви здатність НБУ відповідати за стабільність гривні і банківської системи Чурій назвав визнання незаконними перевірок НБУ.

Коментарі
Додати коментар