До новин

ВТБ Банк спробує повернути 25,6 млн грн переплати з податку на прибуток

26 червня, 2019
Банкрутство фінустанов
ВТБ Банк спробує повернути 25,6 млн грн переплати з податку на прибуток

Окружний адмінсуд м. Києва 12 червня вирішив залишити без розгляду позов ліквідатора ВТБ Банку до Офісу великих платників податків ДФС про визнання протиправною бездіяльності податківців щодо неподання Держказначейству висновку про повернення ВТБ Банку надміру сплачених грошових зобов`язань з податку на прибуток в сумі 25,6 млн грн. Позивач просив суд зобов`язати фіскалів підготувати та подати Держказначейству відповідний документ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Згідно з судовими матеріалами, ВТБ Банку з 2016 року кілька разів звертався в ДФС із заявою щодо повернення переплати з податку на прибуток.

У січні 2018 року податківці повідомили банку наступне: “Враховуючи, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено велику кількість соціально важливих програм, реалізація яких пов`язана з виконанням дохідної частини бюджету на напруженість планових завдань зі збору платежів до загального фонду державного бюджету, пропонуємо вам розглянути питання щодо можливості залишити наявну переплату з податку на прибуток підприємств в рахунок погашення додаткових зобов`язань з податку на прибуток за результатами майбутніх періодів”.

Суд вирішив залишити позов ВТБ Банку без розгляду, “оскільки позивач звернувся до адміністративного суду з пропущенням встановленого законом строку звернення”.

Коментарі
Додати коментар