До новин

Суд почав банкрутство Златобанку

27 червня, 2019
Банкрутство фінустанов
Суд почав банкрутство Златобанку

Вищий господарський суд порушив справу про банкрутство ПАТ “Златобанк”.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, опубліковану на сайті ВГСУ.

Дата порушення справи - 19 червня 2019 року.

Кредитори можуть заявити грошові вимоги до боржника протягом 30 днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство, тобто від 25 червня 2019 року.

Як відомо, раніше вивести Златобанк з ринку намагався ФГВФО, але 5 лютого 2019 року Верховний суд визнав неправомірним віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Фонд дізнався, що готується банкрутство фінустанови за загальною процедурою. Регулятор вважає, що такі дії це не тільки неправомірні, а й небезпечні тим, що прирівняють у правах кредиторів з акціонерами і пов’язаними особами, які часто є причетними до настання неплатоспроможності банку.

“Саме тому за Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» кредитори мають пріоритетне право на повернення їм коштів. Якщо ж банкрутство проводиться за загальною процедурою, кредитори це першочергове право втрачають”, - наголошують у ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар