До новин

Банк Тігіпка швидко збільшує обсяги кредитування населення

10 липня, 2019
Банкрутство фінустанов
Банк Тігіпка швидко збільшує обсяги кредитування населення

Банк Тігіпка збільшив обсяг кредитів для населення за 5 місяців у півтора рази.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.  

Із даних НБУ випливає, що за підсумками 5 місяців Універсал Банк збільшив кредитний портфель фізосіб на 45,3% (+1,73 млрд грн).

При цьому Приватбанк збільшив кредитний портфель фізосіб на 3,5 млрд грн (+9%), Альфа-Банк - на 10,9% (+1,34 млрд грн), Ощадбанк - на 18,3% (+989 млн грн), ПУМБ - на 9,4% (+787 млн грн).

Нагадаємо, аудитор річної звітності Універсал Банку за 2018 рік - компанія "РСМ Україна" - вказувала цьому банку на ризики стрімкого зростання споживчого кредитування.

Як констатували фахівці "РСМ Україна", якість кредитів, наданих Універсал Банком для фізичних осіб, оцінюється банком як така, що відповідає мінімальному кредитному ризику.

"Зважаючи на те, що кредити на споживчі цілі є незабезпеченими і в подальшому якість таких активів має тенденцію до погіршення, що обумовлює збільшення резервів під кредитні збитки, для забезпечення стійкого фінансового стану, банк потребує збільшення власного капіталу як за рахунок прибуткової діяльності, так і за рахунок підтримки акціонера", - зауважував аудитор у своєму висновку до звітності Універсал Банку.

У травні Універсал Банк анонсував збільшення статутного капіталу на 300 млн грн, або на 9,7%.

На 01.06.2019 банк декларував показник достатності (адекватності) регулятивного капіталу на рівні 11,81% (вимога НБУ - не менше 10%).

Коментарі
Додати коментар