До новин

Суд почав банкрутство відновленого рішеннями судів Златобанка

12 липня, 2019
Банкрутство фінустанов
Суд почав банкрутство відновленого рішеннями судів Златобанка

Постановою Господарського суду міста Києва 19 червня відкрито провадження у справі про банкрутство відновленого за допомогою судових рішень АТ «Златобанк».

Відповідне оголошення опубліковане на офіційному сайті Вищого господарського суду. Про це зазначається в повідомленні ФГВФО, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фонд гарантування оскаржив це рішення в Північному апеляційному господарському суді (через Господарський суд міста Києва).

У той же час у Фонді зазначають, що кредитори банку зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника протягом тридцяти днів з дня офіційного опублікування оголошення про відкриття провадження. Тобто граничний строк на заявлення грошових вимог до боржника кредиторами АТ «Златобанк» – 25 липня.

«Зі свого боку, Фонд гарантування не згоден з цим визначенням і вважає його незаконним, адже ліквідація банків повинна відбуватися не за загальною процедурою банкрутства, а виключно в рамках процедур, передбачених законом „Про систему гарантування вкладів фізосіб“, за яким пріоритетне право на отримання коштів мають не акціонери, а кредитори банку», – сказано в повідомленні.

Як відомо, 5 лютого 2019 року Велика Палата Верховного Суду своєю постановою ухвалила рішення, яким, по суті, визнала неправомірним віднесення Златобанка до категорії неплатоспроможних, а 15 квітня 2019 року  Господарським судом Києва прийнято заяву про порушення провадження у справі про банкрутство Златобанка за заявою кредитора банку.

Нагадаємо, з моменту визнання в 2015 році Златобанк неплатоспроможним Фонд гарантування виплатив близько 825 млн грн майже 14 тисячам його вкладників.

Коментарі
Додати коментар