До новин

ФГВФО вимагає від керівників АТ «КБ «Союз» віддати документи й печатки

15 липня, 2019
Банкрутство фінустанов
ФГВФО вимагає від керівників АТ «КБ «Союз» віддати документи й печатки

Фонд гарантування вкладів фізосіб на своє му офіційному сайті розмістив відкрите звернення до голови правління і до виконувача обов’язків головного бухгалтера комерційного банку «Союз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Доводимо до Вашого відома, що на підставі постанови Правління Національного банку України від 15.03.2016 № 162/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «СОЮЗ» (далі – АТ «КБ «СОЮЗ») виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 15.03.2016 №343 «Про початок процедури ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «СОЮЗ». Згідно з постановою Верховного Суду від 04.06.2019 у справі № 826/4275/16 уповноважена особа Фонду на ліквідацію АТ «КБ «СОЮЗ» продовжує здійснювати делеговані рішеннями виконавчої дирекції Фонду повноваження», - наголосили у відомстві.

Там нагадали , що рішенням виконавчої дирекції №1676 від 04.07.2019 визначено повноваження уповноважених осіб Фонду на ліквідацію АТ «КБ «СОЮЗ», зокрема професіоналу з питань врегулювання неплатоспроможності банків Волкову Олександру Юрійовичу та провідному юрисконсульту відділу розслідування протиправних діянь департаменту розслідування протиправних діянь Смолію Богдану Володимировичу.

ФГВФО попросив керівників фінустанови невідкладно прибути до приміщення Фонду з метою виконання вимог ст. 46 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та забезпечити передачу бухгалтерської та іншої документації банку, печаток і штампів, матеріальних та інших цінностей банку АТ «КБ «СОЮЗ».

«У випадку не прибуття у зазначений вище термін та місце, уповноваженою особою Фонду на ліквідацію АТ «КБ «СОЮЗ» будуть вживатися заходи, передбачені чинним законодавством України», - додали у ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар