До новин

Раді рекомендують розслідувати діяльність НБУ та ФГВФО

19 вересня, 2019
Банкрутство фінустанов
Раді рекомендують розслідувати діяльність НБУ та ФГВФО

Комітет з питань регламенту пропонує ВР ухвалити постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Укрінформ.

Відповідне рішення члени комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту ухвалили на засіданні 18 вересня.

Як зазначається в пояснювальній записці, серед основних завдань цієї ТСК буде розслідування діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів, що "призвели до штучного банкрутства комерційних банків, створення умов для привласнення активів комерційних банків у стадії ліквідації, завданні збитків вкладникам і кредиторам через механізм зниження вартості заставних активів і привласнення коштів вкладників, привласнення бюджетних коштів через механізми махінацій з кредитами рефінансування та борговими цінними паперами уряду, значної девальвації національної валюти".

Також передбачається, що ТСК напрацьовуватиме пропозиції Верховній Раді, Кабінету Міністрів, Нацбанку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на підставі результатів розслідування. Та ініціюватиме питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством.

Проектом постанови визначається кількісний склад і порядок формування відповідної Тимчасової слідчої комісії, її завдання, термін роботи та термін заслуховування її звіту про виконану роботу. Так, пропонується сформувати ТСК у складі 13 представників, які є членами фракції політичних партій "Слуга народу", "Опозиційна платформа — За життя", "Батьківщина" та групи "За майбутнє".

Водночас ініціатор проекту постанови - народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський уточнив, що фракції "Європейська солідарність" і "Голос" своїх пропозицій до персонального складу ТСК не надали.

Коментарі
Додати коментар