До новин

Суд відхилив клопотання ФГВФО про арешт майна Лагуна

06 листопада, 2019
Банкрутство фінустанов
Суд відхилив клопотання ФГВФО про арешт майна Лагуна

Госпсуд Києва 2 жовтня відмовився задовольнити заяву Фонду гарантування про забезпечення позову до Миколи Лагуна в справі про стягнення 691,3 млн грн “шкоди, завданої юридичній особі її посадовою особою”.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Як третя особа в цій справі фігурує Дельта Банк.

Заявлені грошові вимоги ФГВФО обгрунтовує шкодою, “заподіяною банку рішеннями відповідача про збільшення статутного капіталу банку за рахунок фіктивних вимог, виведення коштів в результаті операції з довгострокового погашення субординарного боргу перед компанією контролером відповідача”.

Фонд гарантування просив суд накласти арешт на транспортні засоби М. Лагуна (PORSCHE, LAND ROVER RANGE ROVER, BENTLEY CONTINENTAL GT), на корпоративні права учасника ТОВ «Білгород Водоканал» і ТОВ «Білград», на нерухоме майно (106 позицій).

Однак суд вирішив, що “заявником [ФГВФО, - ред.] у заяві про забезпечення позову не наведено достатніх обґрунтувань та не доведено належними доказами, що невжиття заходів забезпечення позову у вигляді накладення арешту на транспортні засоби, корпоративні права, земельні ділянки може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду”.

Коментарі
Додати коментар