До новин

«Київську Русь» та «Хрещатик» все-таки можуть ліквідувати

22 листопада, 2019
Банкрутство фінустанов
 «Київську Русь» та «Хрещатик» все-таки можуть ліквідувати

12 листопада Верховний Суд задовольнив клопотання Фонду гарантування вкладів та зупинив дію постанови Шостого апеляційного адмінсуду від 26.06.2019 в справі №826/22323/15 (якою скасовано рішення Нацбанку про визнання неплатоспроможним і ліквідацію банку “Київська Русь”) - до закінчення її перегляду в касаційному порядку.

Про це пише видання «Банкрутство & Ліквідація».

Крім того, 12 листопада Верховний Суд задовольнив клопотання вкладника банку “Хрещатик” (ТОВ "Офіс Сервіс Люкс") та зупинив виконання рішень судів нижчих інстанцій у справі №826/3021/18 (знову ж таки до закінчення їх перегляду в касаційному порядку), якими скасовано рішення Нацбанку від 02.06.2016 про ліквідацію банку “Хрещатик” (у червні-2019 було ще одне рішення НБУ про ліквідацію “Хрещатика”, - ред.).

Нагадаємо, заступник директора-розпорядника ФГВФО Віктор Новіков заявляв, що Україна в консультації з МВФ завершує роботу над змінами до законодавства про банкрутство банків, якими буде заборонено повертати неплатоспроможні банки колишнім власникам.

За словами представника ФГВФО, законопроект скоротить судові розгляди між державою і екс-власниками банків. У разі його прийняття парламентом, справи розглядатиме відразу Верховний Cуд. При цьому суд не зможе заборонити Фонду гарантування продавати активи неплатоспроможних банків, навіть якщо згодом неплатоспроможність була визнана незаконною. Замість цього держава можуть зобов`язати виплатити компенсацію колишнім власникам.

"Наразі ми допрацьовуємо цей законопроект за участю експертів МВФ", - зауважував В. Новіков.

Коментарі
Додати коментар